Miksi Piraattipuolue?

Olen kaksissa aiemmissa vaaleissa ollut ehdokkaana Vihreiden listoilla. Nämä kunnallisvaalit ovat ensimmäiset, joissa Piraattipuolue on mukana merkittävällä ehdokasjoukolla. Olen viime vuosien aikana törmännyt monissa tapahtumissa Piraattipuolueen lippua kantaviin aktiiveihin. Monet näistä tilaisuuksista ovat olleet mielestäni äärimmäisen tärkeitä, ja olenkin ihmetellyt, missä muiden puolueiden liput ovat.

Piraattipuolueen väki tuntuu olevan tuoreella tavalla aktiivista ja aidosti innoissaan ajamistaan asioista. Piraattipuolueen kokouksissa keskustellaan asioista, eikä turhaan politikoida. Lähtökohtana on miettiä, mitkä ratkaisut oikeasti olisivat parhaita, eikä sitä, miten muut puolueet mahdollisesti niihin suhtautuvat. Piraattipuolueessa saa olla eri mieltä ja ihmiset ovat avoimia monenlaisille näkemyksille. Erilaisuus koetaan mahdollisuutena, ei uhkana.

Piraattipuolue ajaa rohkeasti asioita, joita muut puolueet eivät ole uskaltaneet ottaa listalleen. Piraattipuolue ei kumarra rahaa, perinteitä eikä herroja. Piraattipuolueessa teot ja tulokset puhuvat puolestaan.

Vaikka edelleen kannatan vahvasti vihreää ideologiaa, ovat piraattien ajamat asiat mielestäni akuutimpia ja puolueen tuoreus ja innostuneisuus enemmän mukaansatempaavaa.

Haluan olla nostamassa piraattilippua korkeammalle.